Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників туристичного збору Вінниччини

опубліковано 01 листопада 2019 о 09:58

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує платників туристичного збору, яких на Вінниччині є понад 150 осіб, щодо необхідності подання Декларації податкових зобов'язань з туристичного збору. Насамперед зауважимо, що таку декларацію необхідно подати за III квартал 2019 року.

Загалом термін подання квартальних звітів регламентується п.49.18. ст.49 Податкового Кодексу України. А саме, податкові декларації, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Варто пам’ятати, що наказом Міністерства фінансів України від 08.05.2019 р. N 186 "Про внесення змін до форми Податкової декларації з туристичного збору" затверджено нову форму Податкової декларації з туристичного збору.

Нагадаємо, що з 01 січня 2019 року змінено базу справляння Збору, а саме: вартість проживання (ночівлі) замінено на кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 статті 268 Податкового кодексу України (далі - Кодекс); змінено порядок встановлення ставки Збору, а саме: ставка застосовується не до вартості проживання, а до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року; визначено поняття внутрішнього та в'їзного туризму, для яких передбачені різні граничні межі ставок Збору; запроваджено норму, відповідно до якої Збір може сплачуватися авансовими внесками на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

 

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області