Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оборудка під прикриттям громадської організації

опубліковано 05 грудня 2019 о 09:51

В ході проведення Операції “Мережа” відділ боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Вінницькій області виявив хитру оборудку, спрямовану на ухилення від оподаткування. А саме встановлено, що свого часу за участі трьох фізичних осіб було зареєстровано Громадську організацію „А”, яка відповідно до норм Закону України № 4572-VI „Про громадські об’єднання” не відповідає організаційно-правовій формі створеного Громадського об'єднання. Адже членами громадської організації згідно з Положенням про стандарти діяльності громадської організації „А” Інтернет-магазину та обслуговування споживачів, яке затверджено Установчими Зборами Засновників, можуть виступати лише юридичні особи.

Отож Громадське об’єднання „А”, являючись неприбутковою організацією, фактично здійснювало господарську діяльність із продажу товарів через Інтернет-магазин. При цьому в ролі Довірителів використовувало фізичних осіб-підприємців. Тобто з самого початку було створене  з метою прикриття незаконної діяльності, спрямованої на ухилення від сплати податків та приховування походження товарів, що реалізовувались.

 Додамо, що за час із 2015 по 2017 роки, на рахунок Громадської організації „А” надійшло коштів на загальну суму 60,6 млн грн, списано коштів на загальну суму 60,5 млн грн, в тому числі на рахунки 38-ми ФОП – 58,0 млн грн.

За результатами аналітичного дослідження, його висновок було передано до СБУ у Вінницькій області. Наразі триває кримінальне провадження за ч. І ст. 366 ККУ „Надання недостовірної інформації до офіційних документів”.

 

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області за інформацією

відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом