Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Гаряча лінія" в рамках проведення інформаційно-роз'яснювальної кампанії про новації у сфері застосування РРО

опубліковано 04 грудня 2019 о 13:01

4 грудня 2019 року в редакції газети “Вінниччина” відбувся сеанс телефонного зв’язку „гаряча лінія” в рамках проведення інформаційно-роз'яснювальної кампанії про новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій. На запитання платників податків відповідала в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Вікторія Кузьменчук.

Одне з запитань, які задавали вінничани, стосувалось продажу товарів через мережу Інтернет, які пересилаються поштою, при цьому використовуючи банківський сервіс «інтернет-банкінг». Чи потрібно застосовувати РРО?

Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами і доповненнями) містить визначення термінів «розрахункова операція» та «розрахунковий документ». Розрахункова операція - це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), а у разі застосування банківської платіжної картки – оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару банком покупця. Розрахунковий документ - документ встановленої форми та змісту, що підтверджує факт продажу товарів, надання послуг. Щодо використовуваного вами банківського сервісу «інтернет-банкінг», то це дійсно сучасний програмний продукт, який забезпечує контроль за власними рахунками і надає можливість дистанційного управління банківськими операціями. Тож щоби забезпечити дотримання вимог Закону,  при  доставці товару поштою із застосуванням передплати через банківський сервіс «інтернет-банкінг», продавець зобов'язаний видати розрахунковий документ та відправити його  разом з товаром.   

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області