Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За рік спрощенці Вінниччини збільшили сплату єдиного податку до місцевих бюджетів на 173,8 млн грн

опубліковано 14 січня 2020 о 12:17

Впродовж 2019 року платники Вінниччини, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, спрямували до місцевих бюджетів 1 млрд 333,8 млн грн єдиного податку. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, проти аналогічних надходжень за 2018 рік – це на 173,8 млн грн або 15 відсотків більше.

У структурі перерахованого до місцевих скарбниць єдиного податку переважають внески громадян – підприємців. Їх майже 841 млн грн. Решту коштів сплатили юридичні особи – спрощенці.

Посадовець додає, що позитивна динаміка надходжень єдиного податку у 2019 році проти минулорічного спостерігається як у фізичних осіб-підприємців, так і у юридичних осіб – спрощенців. У перших приріст єдиного податку склав 158,7 млн грн або 23,3 відсотки, у других – 15,1 млн грн або 12 відсотків.

Нагадаємо, що єдиний податок у повному обсязі спрямовується суб’єктами господарської діяльності безпосередньо до місцевих бюджетів. Що, у свою чергу, дозволяє своєчасно та у повному обсязі забезпечити фінансування поточних потреб та сприяє розвитку місцевої громади.

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області