Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За торгівлю підакцизними товарами бюджети Вінниччини отримали більш ніж 14,8 мільйонів гривень

, опубліковано 10 червня 2020 о 12:39

Так, впродовж травня 2020 року за ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами до місцевого бюджету надійшло 1 млн 590,8 тис. грн. Окрім того, ще 12 млн 174,4 тис. грн перераховано до бюджетів за торгівлю підакцизними товарами суб’єктами  роздрібної торгівлі Вінниччини.

При цьому, в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів зазначають, що проти аналогічного періоду минулого року сума перерахована за ліцензування зросла на 155,1 тис грн. Натомість акцизний податок від торгівлі підакцизними товарами скоротився на 983,5 тис грн. Такий стан справ у підрозділі пояснюють обмеженнями, введеними карантином (COVID-19) з 12.03.2020 року, внаслідок чого, заклади громадського харчування припинили діяльність. 

Ще понад 1 млн 2,5 тис грн надійшло до місцевого бюджету впродовж травня поточного року від ліцензування оптової торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Додамо, що на території  області та міста Вінниці діє наразі 7168 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема, 479 з них, були видані у травні. Крім того, за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено дію 130 ліцензій. Дію 141 ліцензії анульовано.

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області