Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларацію за місця для паркування транспортних засобів подаємо по-новому

, опубліковано 11 червня 2020 о 10:47

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що Наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2019 року № 550 “Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів” (далі – Декларація) затверджено нову форму Декларації.

Відтепер безпосередньо у Декларації буде зазначатися суми податкових зобов’язань зі збору за місця для паркування транспортних засобів, суми податкових зобов’язань, що уточнюються, та суми штрафів (пені).

Змінами також передбачено додаток – це Розрахунок податкових зобов’язань збору за місця для паркування транспортних засобів, який є невід’ємною частиною Декларації. Зокрема запроваджено можливість відображення у ньому відомостей щодо податкових пільг зі збору за місця для паркування транспортних засобів – відповідно колонки з 7 по 13.

Додамо, що Наказ № 550 був оприлюднений 13.03.2020 року в Офіційному віснику України № 20. Відтак, враховуючи відповідні норми Податкового кодексу України, Декларація за новою формою у редакції цього наказу складатиметься за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося її оприлюднення, тобто за другий квартал 2020 року. І, відповідно має подаватися до податкових органів, починаючи з 01.07.2020 року.

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області за матеріалами управління податків і зборів юридичних осіб