Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоб задекларувати та сплатити доходи своєчасно

опубліковано 22 червня 2020 о 12:14

Для своєчасного декларування доходів, отриманих упродовж 2019 року,та  сплати нарахованих податкових зобов’язань ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує громадянам-платникам, що строки подання та сплати податкових зобов’язань із податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО), зазначених у податковій декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) та військового збору були відтерміновані Законом України від 17.03.2020 № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Відтак, громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік до 1 липня 2020 року. Останній день подання декларації – 30.06.2020. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, мають бути самостійно сплачені до 1 жовтня 2020 року. Окрім того, з таких доходів вони мають нарахувати і сплатити до цієї ж  дати військовий збір.

Разом із тим, як і раніше, громадяни, які мають намір скористатися правом на податкову знижку, можуть подавати декларацію до завершення поточного року, тобто до 31 грудня 2020 року.

Отож, декларуйте доходи та сплачуйте податкові зобов’язання вчасно!

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області