Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінничани задекларували понад 1,1 мільярд гривень минулорічних доходів

опубліковано 26 червня 2020 о 13:28

Про них на 01.06.2020 року прозвітували 10,5 тисяч наших земляків. Понад 65 відсотків або майже 6,9 тисяч з них, мали подати декларацію обов’язково. Решта – скористались правом на податкову знижку.

Про це інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк та додає, що загальна сума задекларованих доходів перевищила 1 млрд 26,2 млн грн.

Зважаючи на те, що наш регіон – аграрний, серед поданих декларацій переважають декларації громадян, що отримали доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Таких близько 5 тисяч.  Друге місце – за доходами у вигляді спадщини та/або подарунків. Про них прозвітували 860 громадян. Ще 342 мешканці вінницького краю задекларували доходи від продажу (обміну) рухомого або нерухомого майна та 203 – від здачі в найм нерухомого майна.

За результатами розрахунків декларантам до сплати нараховано більш ніж 23,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3,6 млн грн військового збору.

Щодо права на податкову знижку, то нею наразі скористалося понад 3,6 тисяч громадян, яким за результатами розрахунків буде повернено більше 8,0 млн грн податку на доходи фізичних осіб.  

Проти аналогічної дати минулого року кількість поданих декларацій та суми донарахувань дещо менші. Причина у цьогорічному подовженні кампанії декларування доходів громадян через COVID-19 до 01 липня 2020 року. Проти аналогічної дати минулого року кількість поданих декларацій та суми донарахувань дещо менші. Причина у цьогорічному подовженні кампанії декларування доходів громадян через COVID-19 до 01 липня 2020 року. Зважаючи на наближення граничної дати подання декларації, Олег Мартинюк звертається до мешканців Вінниччини, які мають прозвітувати у обов’язковому порядку, із нагадуванням про те, що Деклараційна кампанія 2020 завершується через декілька днів. Відтак радить не баритися, щоб зайвий раз не наражати себе на фінансову відповідальність.

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області