Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За сім місяців вінничани віддали українській армії 317,6 мільйонів гривень

, опубліковано 05 серпня 2020 о 11:47

З початку звітного року платники податків Вінниччини перерахували до держбюджету 317 млн 586,5 тис. грн військового збору. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка зазначений результат на 4,2 млн грн перевищує індикативний показник. У той же час, проти аналогічного періоду минулого року сплата військового збору зросла майже на 14,1 млн грн.

Посадовець додає, що відповідно до законодавства військовий збір формує доходи державного бюджету. Відтак, спрямовується до нього у повному обсязі.

Наразі платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування. До об’єкта оподаткування військовим збором, окрім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області