Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів: кому і в який термін необхідно подати декларацію

опубліковано 27 січня 2021 о 11:50

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що з 01 січня стартувала кампанія декларування платниками податків доходів, отриманих у 2020 році. Нагадаємо, що спосіб подання Декларації платник обирає самостійно: особисто або уповноваженою на це особою; скориставшись послугами пошти з обов’язковим повідомленням про вручення та  описом вкладення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання або ж засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання. Скористатися електронною формою можна через Електронний кабінет платника податків.

Звертаємо увагу, що для різних категорій платників встановлено різні граничні строки подання декларації за звітний (податковий) 2020 рік:

для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність на загальній системі оподаткування, – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Останній день – 09.02.2021 р.;

для громадян, які зобов’язані подавати декларацію, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, – до 01 травня року, що настає за звітним. Останній день – 30.04.2021 р.;

для фізичних осіб, які декларують право на податкову знижку – по 31 грудня (включно) наступного за звітним роком. Останній день – 31.12.2021 р.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Сектор пресслужби ГУ ДПС у Вінницькій області