Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наскільки збагачують бюджет Вінниччини підакцизні товари

опубліковано 12 лютого 2021 о 15:26

Діяльність у сфері обігу підакцизних товарів залишається одним із важливих джерел формування доходів місцевих бюджетів. Так у січні 2021 року за реалізацію та ліцензування підакцизної продукції бюджет Вінниччини отримав 18 млн 934,8 тис. грн. На цьому акцентував увагу начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков під час зустрічі з платниками податків Немирова.

Зокрема, надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів суб‘єктами роздрібної торгівлі за перший місяць поточного року склало 17 млн 140,3 тис. грн. Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами – 1 млн 406,8 тис. грн, плата за ліцензії на право зберігання пального – 332,8 тис. грн.

Відтак, зважаючи на важливість цих платежів, посадовець зауважує, що службою постійно проводяться організаційні заходи щодо недопущення  порушень в сфері обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального. Так у січні 2021 року, орієнтовна сума фінансових санкцій складає 186,6 тис. грн,  в тому числі за: безліцензійну торгівлю алкоголем, тютюном – 85,0 тис. грн; реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років – 13,6 тис. грн. (анульовано 2 ліцензії); не використання режиму попереднього програмування РРО - 5,0 тис. грн; відсутність встановлених рівнемірів/витратомірів - лічильників - 80,0 тис.грн.; незабезпечення з вини розпорядника акцизного складу своєчасного подання до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового - 3,0 тис.грн.

«Наразі на території Вінницької області та міста Вінниці діє 7453 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Поряд із цим, за несвоєчасну сплату чергового платежу, призупинено дію 112 ліцензій, а дію 67 – анульовано. Окрім того, діє 2091 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального, зокрема на право роздрібної торгівлі пальним - 350, зберігання пального - 1741. З них, у січні 2021 року видано 55 ліцензій на право зберігання пального, призупинено дію 56 ліцензій, а дію 6 – анульовано», - підсумував Микола Суржиков.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Сектор пресслужби та адміністрування субсайту,

комунікацій з громадськістю