Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Займались репетиторством – задекларуйте отримані доходи

опубліковано 17 лютого 2021 о 10:48

Якщо упродовж 2020 року учителі, викладачі тощо надавали репетиторські послуги учням, студентам або дошкільнятам, при цьому не були зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, вони зобов’язані задекларувати свої доходи. Про це нагадує Головне управління ДПС у Вінницькій області.

Зауважимо, на сьогоднішній день, до репетиторських належать послуги з виконання контрольних, курсових, дипломних робіт, підготовка дітей до школи, незалежного тестування, вступу до навчальних закладів, навчання з будь-яких предметів, тощо.

Таким чином громадяни, які отримували упродовж 2020 року такі неоподатковані доходи, у обов’язковому порядку мають подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Після чого сплатити до бюджету нарахований податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір у розмірі 1,5%.

Нагадаємо, що декларацію про доходи можна подати особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або відправити до податкової засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

Додамо, що виконати свій конституційний обов’язок: задекларувати доходи,  потрібно до 01 травня 2021 року.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»: 

https://t.me/infoTAXbot 

Підписуйтесь на канали інформування ДПС: 

https://t.me/tax_gov_ua 

https://www.facebook.com/TaxUkraine 

youtube.com/TaxUkraine 

 

Сектор пресслужби та адміністрування субсайту,

комунікацій з громадськістю ГУ ДПС у області