Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У 2020 році до місцевих бюджетів від громадян надійшло понад 53 млн грн податку на нерухомість

, опубліковано 23 лютого 2021 о 14:23

На стан надходжень по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, впливає: розмір мінімальної заробітної плати, затверджені органами місцевого самоврядування розміри ставок податку та пільги.

Протягом 2020 року ГУ ДПС у Вінницькій забезпечено надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб в сумі понад 53 млн. грн., що на 6,7 млн. грн. більше попереднього 2019 року.

Як зазначає начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков, у 2021 році очікуються надходження на рівні 2020 року. При цьому втрати бюджету становитимуть, за прогнозними показниками, 2,4 млн. грн.. Це пояснюється дією Закону України від 30 березня 2020 року N 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» яким встановлено, що об'єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до статті 266 цього Кодексу в період з 1 березня по 31 березня 2020 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»