Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пільга на доходи в «конверті» не поширюється

, опубліковано 09 березня 2021 о 13:52

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу платників податків, що в Податковому кодексі України передбачено право зменшити оподатковуваний дохід скориставшись податковою соціальною пільгою. Право на застосування такої пільги залежить від показника граничного доходу для її застосування. Нагадаємо, що загальний розмір пільги становить 50% прожиткового мінімуму для працездатної особи встановленої на 1 січня поточного року. Оскільки  розмір прожиткового мінімуму у 2021 році становить 2270 грн., то сума пільги  дорівнює 1135,0 грн. Звертаємо увагу, що на розмір пільги не  впливає збільшення прожиткового мінімуму протягом року та зміна розміру мінімальної зарплати. Скористатися пільгою має право кожен працівник, який отримує зарплату, але за дотримання наступних умов:

сума нарахованого доходу ( заробітна плата) не перевищує граничний розмір доходу, який дає право на застосування пільги (пп. 195.4.1 п.195.4 ст.195 ПКУ);

не отримує з бюджету стипендію, грошове чи майнове (речове) забезпечення (пп. 169.2.3 п.169.2 ст.169 Кодексу).

УВАГА! Податкова соціальна пільга не застосовується до доходу отриманого від підприємницької та іншої незалежної професійної діяльності а також до доходу отриманого у «конверті».

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»