Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективна співпраця з органами місцевого самоврядування задля наповнення бюджетів та зростання добробуту громадян

, опубліковано 22 березня 2021 о 13:21

На черговій робочій зустрічі з головами та представниками 6 ОТГ Тростянецького, Бершадського, Чечельницького районів, та колективу інспекцій начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков насамперед зазначив про забезпечення позитивного результату з наповнення бюджету за 2020 рік.

Також посадовець наголосив на важливості очікування виконання бюджету за І квартал 2021 року і приросту надходжень до місцевого бюджету проти минулорічного показника, та про роль податків у наповненні місцевого бюджету.

Очільник служби зупинився на забезпеченні діяльності робочих груп, створених з метою детінізації та збільшення податкових надходжень шляхом легалізації виплати заробітної плати та зменшення нелегальної зайнятості, виявлення працівників, які отримують заробітну плату нижче встановленого законодавством розміру.

Обговорюючи декларування громадянами доходів, Микола Суржиков акцентував увагу на постійному контролі за проведенням цьогорічної кампанії. При цьому порадив особливу увагу приділити особам, які обробляють земельні ділянки, площі котрих перевищують розміри, визначені підпунктом 165.1.24 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України, з метою залучення їх до декларування доходів та подальшої сплати податків до відповідних бюджетів. Для цього він нагадав присутнім про важливість максимального використання електронних сервісів та програмних продуктів, запропонованих ДПС України, які забезпечують безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів.

У свою чергу, заступники начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк та Вікторія Кузьменчук нагадали про важливість координації зусиль податкової служби з органами місцевого самоврядування. Зокрема у частині проведення інвентаризації наявності не витребуваних паїв з метою виявлення земельних ділянок, що перебувають в обробітку та своєчасного оподаткування землекористувачів і сплати податків до бюджету та внесків до соціальних фондів; встановлення економічно-обґрунтованих ставок місцевих податків і зборів; про соціальну підтримку платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, тощо.

На завершення Микола Суржиков дав відповіді та роз’яснення на всі поставлені питання і закликав до ефективної та плідної співпраці з досягнення спільної мети – наповнення бюджетів, використовуючи, при цьому, усі можливі резерви, задля зростання добробуту громадян.