Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Микола Суржиков: Для виховання свідомого ставлення до сплати податків потрібен комплексний підхід

, опубліковано 22 березня 2021 о 15:20

На сьогодні виховання свідомого платника податків, формування його відношення до такого необхідного процесу є серед пріоритетів податкової служби. Про це у мультимедійному проекті «Час змін» радіо «Місто над Бугом» розповів начальник Головного управління ДІІС у Вінницькій області Микола Суржиков.

Зокрема він зазначив, що формуванню податкової культури служба приділяє особливу увагу. Починаючи зі шкільної парти дітям пояснюють, що таке податки та як вони формуються. А ще на конкретних прикладах пояснюють, куди вони витрачаються.

У ході розмови посадовець торкнувся багатьох актуальних нині питань. Серед іншого йшлося, про преференції бізнесу, пов'язані з карантинними обмеженнями, про переваги новітніх РРО та чому їхнє запровадження у певних підприємців викликає спротив, про протидію схемам ухилення від оподаткування та про роботу з боржниками, про хід деклараційної кампанії, тощо.

Завершуючи спілкування, Микола Суржиков ще раз нагадав вінничанам, що обов’язок з декларування минулорічних доходів триває до 01 травня 2021 року. Ті ж з них, хто має намір скористатись податковою знижкою можуть зробити це до завершення поточного року.

З повною версією випуску «Час змін» можна ознайомитись тут.