Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олексій Любченко: Успішність реформування податкової системи залежить від довіри та взаємодії між платниками та державою

, опубліковано 29 березня 2021 о 16:30

Успішність заходів з реформування податкової системи та ефективного подолання податкових схем залежить не стільки від екстенсивних зусиль з підвищення податкового контролю, скільки від побудови надійної моделі взаємодії між платниками податків і державою, яка користуватиметься довірою обох сторін податкових взаємовідносин. Таку думку висловив Голова ДПС Олексій Любченко у статті, розміщеній у виданні «Дзеркало тижня».

За його словами, для реалізації цих кроків необхідно забезпечити дотримання державою кількох ключових принципів у сфері оподаткування. Такими принципами мають бути: справедливість  – рівність усіх платників перед законом, недопущення будь-яких проявів податкової дискримінації, прозорість – обмін інформацією між податковими агентами та податковими органами; увага до суті операцій, а не до їх форми, зручність у взаємодії з податковими органами – сплачувати податки чесно має бути вигідно, податкова служба забезпечує якісний сервіс платникам податків.

«Втілення в життя цих принципів, як на мене, створить органічні умови для вирішення проблематики податкового регулювання в Україні та забезпечить додержання економічними суб’єктами вимог законодавства при сплаті податків», – підкреслив Олексій Любченко.

На його думку, на практиці реалізація вищезгаданих принципів має передбачати ті кроки, які впроваджуватимуть найкращий міжнародний досвід з реформування та удосконалення податкової системи.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»