Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Вінниччині тривають заходи з детінізації у сфері торгівлі та послуг

, опубліковано 01 квітня 2021 о 11:02

У рамках заходів з детінізації, у т. ч. і на ринку обігу підакцизних товарів, Головним управлінням державної податкової служби у Вінницькій області протягом березня 2021 року проведено 56 фактичних перевірок платників, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі підакцизними групами товарів, реалізовують та зберігають пальне, а також працюють у сфері громадського харчування.

За підсумками перевірок до суб’єктів господарювання, які порушили податкове законодавство, було застосовано 901 тис. грн штрафних (фінансових) санкцій.

Серед основних порушень, встановлених в ході проведення перевірок, торгівля підакцизними товарами, що необліковані в установленому законодавством порядку (39 випадків) та порушення порядку програмування назв товарів в реєстраторі розрахункових операцій (32 випадки).

Утім трапляються і такі недобросовісні “бізнесмени”, що здійснюють діяльність із торгівлі підакцизними товарами, зокрема алкогольними напоями чи тютюновими виробами, без придбання відповідних ліцензій та без використання реєстратора розрахункових операцій.

Так нещодавно спільними контрольно-перевірочними заходами підрозділів податкового аудиту та контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Вінницькій області встановлено, що у магазині, розташованому по проспекту Космонавтів у місті Вінниці, здійснювалась роздрібна торгівля алкогольними напоями без придбання відповідної ліцензії та без застосування реєстратора розрахункових операцій. До підприємця, за вказані порушення, буде застосовано фінансові санкції, передбачені чинним законодавством. Алкогольні напої, які знаходились у місці здійснення торгівлі були описані та передані підприємцю на відповідальне зберігання, для подальшого їх вилучення працівниками поліції.

Зауважимо, що дані випадки порушення податкового законодавства ставлять у не рівні конкурентні умови щодо ведення підприємницької діяльності добросовісних платників податків і так званих ухилянтів. Саме тому Головним управлінням державної податкової служби у Вінницькій області продовжаться заходи з детінізації, зокрема й у сфері обігу підакцизних товарів.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»