Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скасовано мораторій на перевірки

, опубліковано 05 квітня 2021 о 12:01

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам податків, що Постановою Кабінету Міністрів від 03.02.2021 року №89 скорочено термін дії обмежень на деякі перевірки. Проте, така норма не поширюється на фізичних осіб – підприємців. Заходи контролю, на період дії карантину, до них не застосовуються. Тож, починаючи з 9 лютого поточного року, дозволено здійснювати такі види перевірок:

тимчасово зупинених документальних та фактичних перевірок, що були розпочаті до 18 березня 2020 р. та не були завершеними;

документальних перевірок, право на проведення яких надається з дотриманням вимог пункту 77.4 статті 77 Кодексу.

Разом з тим, керівник ДПС України Олексій Любченко у статті розміщеній у виданні «Дзеркало тижня» наголосив, що успішність заходів з ефективного подолання податкових схем залежить не стільки від екстенсивних зусиль з підвищення податкового контролю, скільки від побудови надійної моделі взаємодії між платниками податків і державою, яка користуватиметься довірою обох сторін податкових взаємовідносин. А поки що боротьба держави із податковими зловживаннями все ще далека від завершення. За оцінкою ДПС, втрати України від застосування схем з ухилення (мінімізації) сплати податків становлять близько 7,7 млрд дол. США на рік.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»