Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Все про оподаткування дізнавались майбутні підприємці Вінниці

, опубліковано 02 квітня 2021 о 09:48

Днями  працівники ГУ ДПС у Вінницькій області за сприяння Міського центру зайнятості провели для майбутніх підприємців онлайн-семінар. Цього разу темою спілкування обрали  «Оподаткування підприємницької діяльності».   

На початку розмови до слухачів звернувся заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Ігор Бондар. Він зазначив: «Без розуміння правил ведення підприємницької діяльності та правил нарахування і сплати податкових платежів можливість розпочати роботу правильно, без помилок і ризиків займатись підприємництвом буде дуже важко, адже від чіткого старту залежить ефективність і рівень розвитку бізнесу».  

Відтак посадовець розповів майбутнім СПД про електронні сервіси, які пропонує Державна податкова служба платникам податків і громадянам, як засіб швидкого, зручного та безпечного спілкування. Зокрема, акцентував увагу на  Електронному кабінеті та  сервісі «InfoTAX»,  за  допомогою яких платники мають можливість отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, дізнаватися про результати обробки документів та строки подання звітності і сплати податків, формувати та відправляти звітність в електронному вигляді, отримувати всі адміністративні послуги та консультації. Окремо, зупинився на програмних РРО як альтернативі касовим апаратам. Розповів про можливість повернення зайво сплачених та помилково сплачених коштів за електронними висновками,  запроваджені єдиного рахунку для сплати податків тощо.

«Сподіваємось, що такі навчальні лекції допоможуть вам ще до моменту державної реєстрації, розібратися в тонкощах загальної та спрощеної системи оподаткування, зрозуміти нюанси нарахування та сплати єдиного внеску,  переконатись у важливості легального працевлаштування найманих працівників», - підсумував Ігор Бондар. Він побажав майбутнім платникам успішно зайняти свою «нішу» в сучасному бізнесі, сумлінно сплачувати податки та запевнив, що ДПС відкрита та прозора для чесного бізнесу.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine