Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Списання боргів як елемент підтримки бізнесу

, опубліковано 08 квітня 2021 о 15:09

Заступник Голови ДПС Михайло Тітарчук у статті на «Ліга.Блоги» зазначив, що минулий рік став вирішальним для введення нових підходів та практик в Державній податковій службі України. Реформування служби дало вагомі позитивні результати в усіх напрямах роботи. Значно зросла добровільна сплата як податкових зобов’язань, так і погашення податкової заборгованості. Одним із показових елементів піклування влади про суб’єктів господарюваня в такий непростий час, стала процедура списання боргів. Це стало можливим завдяки ухваленню Верховною Радою відповідного Закону, що передбачив внесення змін до Податкового кодексу. В результаті списано податковий борг всім платникам, в яких його сукупна сума не перевищувала 3060 грн. За словами посадовця механізм списання податкового боргу дозволив податковій автоматично відсіяти “дрібних” боржників, і відповідно, зосередитись на більших.

Робота з виявлення таких боржників активно велася і працівниками ГУ ДПС у Вінницькій області. Зокрема було списано 188108 платникам борг в сумі 46,9 млн.грн. Інформацію про списання податкового боргу платник може отримати в приватній частині «Електронного кабінету». При цьому майно платників, яким було списано податковий борг, звільнено з-під податкової застави, виключено з відповідних реєстрів, а інформацію про списання передано до органів Державної виконавчої служби для закриття виконавчих проваджень.

Щоб отримувати своєчасну інформацію про стан розрахунків з бюджетом, з метою недопущення виникнення боргів, ГУ ДПС у Вінницькій області рекомендує використовувати сучасні можливості "Електронного кабінету" та чат-боту "InfoTax".

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»