Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суд підтвердив обґрунтованість дій податкової служби щодо платника податків з Вінниччини, який не заплатив до бюджету понад 11 млн грн

опубліковано 20 квітня 2021 о 15:50

Рішенням Сьомого апеляційного адміністративного суду підтверджено правомірність винесених Головним управлінням ДПС у Вінницькій області повідомлень-рішень за результатами документальної планової виїзної перевірки щодо юридичної особи (далі – Платник Х ) з Вінниччини, яка не сплатила до бюджету понад 11 мільйонів гривень. Про це повідомляє очільник податкової служби Вінниччини Микола Суржиков в ході пресконференції за підсумками роботи І кварталу 2021 року.

Так, посадовими особами Платника Х протягом 2016-2019 років неправомірно формувався об'єкт оподаткування податком на прибуток та податковий кредит за господарськими операціями, які не мали реального характеру.

Податкова перевірка стосувалася питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, правильності нарахування та сплати єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. За її результатами було донараховано понад 11 мільйонів гривень, зокрема, збільшено суму грошового зобов’язання: з податку на прибуток – на 3,3 млн грн, з податку на додану вартість на 8,1 млн грн. Окрім того, застосовано штрафні санкції у розмірі 35 тис. грн.

На сьогодні податкові повідомлення-рішення, прийняті за результатами перевірки, узгоджені, а рішення Сьомого апеляційного адміністративного суду набрало законної сили.

«Даний факт засвідчує, що податки мають сплачувати усі юридичні особи чесно, прозоро та в повному обсязі. Якщо ж певна категорія осіб ухиляється від виконання цього конституційного обов'язкову – це тягне за собою відповідальність, визначену чинним законодавством, а також необхідність сплати не лише суми податкових зобов'язань, але й відповідних штрафів до бюджету», – резюмував начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

   

ГУ ДПС у Вінницькій області