Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Микола Суржиков: Платники Вінниччини заборгували до бюджету 2 млрд грн

, опубліковано 21 квітня 2021 о 15:29

«На 01.04.2021р. податковий борг до Зведеного бюджету складає 2 млрд грн, у тому числі борг банкрутів – 307 млн грн. Із загальної суми борг до Державного бюджету – 1 млрд 680  млн грн, до місцевих бюджетів  – 327 млн грн», – повідомив під час підсумкової пресконференції начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

За словами посадовця, найбільше платники регіону боргують податку на додану вартість – 1 млрд 378 млн грн, що становить  майже 70% боргу. Окрім того, є заборгованість з плати за землю (7%), податку на прибуток (близько 6%), податку на доходи фізичних осіб (майже 60,5%) тощо.

За підсумками I кварталу 2021 р., без врахування новоствореного боргу по підприємствах-боржниках, які перейшли до ГУ ДПС у Вінницькій області з інших регіонів, та підприємств-боржників, що перейшли в інші регіони, податковий борг до Зведеного бюджету по області скоротився на 111 млн грн, або на 11%.

Скорочення боргу вдалось досягти, зокрема за рахунок застосування заходів стягнення податкового боргу до підприємств-боржників. Упродовж І кварталу 2021 р., завдяки таким заходам, мобілізовано до Державного бюджету – 17,2 млн грн, до місцевих бюджетів – 4,7 млн грн.

Присутнім на пресконференції Микола Суржиков нагадав, що з повним переліком тих, хто затримує платежі до місцевих бюджетів, можна ознайомитись на субсайті ГУ ДПС у Вінницькій області.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Додаткові матеріали