Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Маркування алкогольних напоїв

, опубліковано 28 квітня 2021 о 14:37

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам, що у разі виробництва або імпорту алкогольних напоїв, така продукція повинна мати акцизну марку встановленого зразка. Маркуванню підлягають усі алкогольні напої з вмістом спирту етилового понад 8,5 відс. об. од. При цьому маркування має бути нанесеним у такий спосіб, щоб марка акцизного податку розривалася під час відкупорювання (розкривання) товару. Це передбачено  п. 226.1 ст. 226 Податкового кодексу України та Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». Таке маркування свідчить як про сплату акцизного податку так і легальність ввезеного товару, а значить і про відповідність якості продукту. Звертаємо увагу, що марки акцизного податку для вироблених в Україні алкогольних напоїв і тютюнових виробів відрізняються від марок для ввезених на митну територію України алкогольних напоїв і тютюнових виробів дизайном та кольором. 

Разом з тим, відповідно до п. 226.10 ст. 226 ПКУ не підлягають маркуванню алкогольні напої:

- які постачаються для реалізації магазинам безмитної торгівлі безпосередньо вітчизняними виробниками такої продукції за прямими договорами, укладеними між вітчизняними виробниками алкогольних напоїв і власниками магазинів безмитної торгівлі. При цьому переміщення алкогольних напоїв, що спрямовуються виробниками до магазинів безмитної торгівлі, здійснюється під митним контролем із застосуванням заходів гарантування доставки;

- алкогольні напої, які ввозяться в Україну і розміщуються у митному режимі магазину безмитної торгівлі.

Тож купуючи алкогольний напій або тютюновий виріб звертайте увагу не лише на наявність акцизної марки а й на спосіб її нанесення. Бережіть власне здоров’я, а іноді і життя.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»