Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Вінниччини виявили приховування від оподаткування операцій з сільгосппродукцією на 30 млн грн

, опубліковано 14 травня 2021 о 10:50

Відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управляння ДПС у Вінницькій області виявлено здійснення суб'єктом господарської діяльності експортних операцій з сільськогосподарською продукцією в сумі, що перевищила 30 млн грн, походження якої документально не підтверджено та її обсяги не відображено у податковій звітності з податку на прибуток. Про це куратор підрозділу, заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Віктор Нижник, повідомив Інтернет-виданню “Медіарегіон”.

Зокрема, посадовець зазначив: «У ході аналітичного дослідження фахівці підрозділу встановили, що службовими особами суб'єкта господарювання-експортера протягом 2020 року було вчинено дії, спрямовані на приховування джерел походження сільськогосподарської продукції загальною вартістю 34,6 млн грн. У подальшому ця продукція реалізовувалась за межі митної території України. При цьому, звітність з податку на прибуток за 2020 рік суб’єкт господарювання не подав та, як наслідок, не відобразив дохід від здійснення господарських операцій на вищезазначену суму. Ймовірна сума збитків від несплати податку на прибуток може становити 6,2 млн грн.».

Наразі за матеріалами дослідження в Єдиному реєстрі досудових розслідувань  зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України.   

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»