Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 166 млн грн отримали місцеві бюджети за рахунок орендної плати

, опубліковано 24 травня 2021 о 12:03

За 4 місяці поточного року місцеві бюджети поповнилися на 166,6 млн грн за рахунок орендної плати, по договорах укладених між органами місцевого самоврядування  та юридичними особами, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 26 млн грн.

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам, що органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, зобов’язані подати до 1 лютого контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік. Цю норму запроваджено з метою здійснення якісного адміністрування плати за землю з юридичних осіб та досягнення збільшення надходжень по цій платі. Також, в подальшому,  передбачено інформування відповідного контролюючого органу про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання до 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни.

Слід пам’ятати, що орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності  є обов’язковим платежем, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою. При цьому розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою за розмір земельного податку. 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»