Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Вінниччині обговорювали стан своєчасності і повноти виплати зарплат

, опубліковано 16 червня 2021 о 10:35

Днями у Вінницькій облдержадміністрації під головуванням заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького пройшло засідання обласної комісії з питань з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення). Від податкової служби у засіданні брав участь заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Олег Мартинюк.

Зокрема, Сергій Здітовецький повідомив, що в області запроваджено систематичний моніторинг своєчасності і повноти виплати заробітної плати працівникам, зайнятих у різних видах економічної діяльності області, розроблені та затверджені графіки погашення заборгованості із заробітної плати по кожному підприємству боржнику, а також встановлено контроль за станом їх виконання. За його словами цьогоріч на різних рівнях в області проведено низку засідань комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю, на яких заслухано 28 керівників підприємств-боржників та попереджено про персональну відповідальність щодо заборгованості із виплати заробітної плати. Окрім того, перевірено 14 підприємств-боржників із виплати заробітної плати. За результатами здійснених заходів контролю винесено 13 приписів, складено 6 протоколів за ч.1 ст.41 КУпАП та винесено одне судове рішення.

У свою чергу Олег Мартинюк зазначив, що упродовж січня-лютого п.р. на засіданнях робочих груп, створених спільно з органами влади та при податкових інспекціях, заслухано 19 суб’єктів господарювання-боржників, якими погашено заборгованість по заробітній платі в сумі 1 103,0 тис. грн, податку на доходи фізичних осіб – в  сумі 52,0 тис. грн.

Після вжиття невідкладних заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками підприємств на Вінниччині за звітний період було погашено заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму майже 6 млн грн. При цьому на початок минулого місяця 36 підприємств боргували своїм працівникам більше 24 млн грн.

Утім, як підсумували посадовці, наявність заборгованості із заробітної плати на підприємствах області вимагає посилення уваги та вжиття більш дієвих заходів, в тому числі заходів контролю та притягнення до відповідальності керівників підприємств за порушення законодавства про працю.