Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За користування лісом, надрами й водою вінничани заплатили до бюджету 61 млн грн

, опубліковано 18 червня 2021 о 11:39

За користування лісом, надрами й водою вінничани вже заплатили до бюджету 61 млн грн. Ця сума надійшла від платників нашого регіону до зведеного бюджету упродовж січня-травня 2021 року, перевищивши аналогічний показник минулого року на більш ніж 5,9 млн грн. Про це інформує начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

У загальній сумі цих надходжень частка рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів найбільша – майже 22,8 млн грн. За користування надрами бюджет отримав близько 21,3 млн грн. Ще майже 18,0 млн грн. було перераховано за спеціальне водокористування.

Після розподілу, до бюджетів місцевих громад спрямовано понад 44,6 відсотки цих платежів або більш ніж 27,5 млн грн. Решта коштів, а саме майже 33,5 млн грн поповнили доходи державного бюджету.

Очільник податкової служби Вінниччини наголошує: «Після децентралізації влади, коли значна частина повноважень, у тому числі й щодо природоохоронних та природовідновлювальних заходів, перейшла на регіональний рівень − дуже важливо, щоб місцевий бюджет отримував такі  платежі своєчасно та у повному обсязі».

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»