Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та фахівці Держпраці Вінниччини обговорювали шляхи легалізації трудових відносин

опубліковано 07 липня 2021 о 15:40

Сьогодні керівники Головного управління ДПС у Вінницькій області зустрічались з посадовцями Управління Держпраці у Вінницькій області.  Мета зустрічі – напрацювання заходів щодо легалізації тіньової зайнятості.

У ході спілкування обговорювали питання легалізації найманої праці, відповідальності суб’єктів господарської діяльності за порушення вимог чинного законодавства щодо не виплати заробітної плати, використання найманої праці без належного оформлення відповідних документів тощо.

Зокрема начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков детально зупинився на критеріях, за якими обирають суб’єктів господарювання для фактичних перевірок. У свою чергу заступник начальника управління Держпраці у Вінницькій області Сергій Гаєв уточнив механізм взаємодії фахівців податкової служби та Держпраці у післяперевірочний період, а саме отримання матеріалів перевірки для відповідного реагування.

«Це питання не втрачає актуальності. Отримання заробітної плати в конвертах – це перш за все удар по пенсійних накопиченнях громадян. Крім того, у разі скорочення штату або при виникненні проблем зі здоров’ям, працівник немає жодних можливостей захистити власні права», - підсумував   розмову очільник обласних податківців.

На завершення, учасники зустрічі зазначили, що проведення таких заходів є вкрай важливими моментами на шляху до реалізації спільних завдань – соціального захисту громадян та наповнення місцевих бюджетів.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»