Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порушення у сфері обігу алкоголю та тютюну додали бюджету майже 7 млн грн фінансових санкцій

, опубліковано 20 липня 2021 о 11:01

Головне управління ДПС у Вінницькій області інформує, що з метою контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів упродовж І півріччя 2021 року проведено 87 перевірок. Як наслідок сума застосованих фінансових санкцій за порушення склала 6 млн 975,5 тис. грн.

Найбільшу суму донарахувань застосовано за незабезпечення виходу продукції, а саме спирту. Донарахований акцизний податок та штрафна санкція з акцизного податку склала 5 млн 583,7 тис. грн.

Окрім того, за безліцензійну торгівлю алкоголем і тютюном донараховано  867,0 тис.грн; за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін – 160,0 тис. грн; за торгівлю алкогольними напоями через РРО, не зазначеному у ліцензії    - 115,0 тис. грн; за проведення розрахункових операцій без використання режиму попереднього програмування - 112,2 тис.грн; за реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років – 40,8 тис. грн

Зважаючи на таку кількість порушень податківці радять дотримуватись законодавства та не відволікати обігові кошти на сплату фінсанкцій.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX