Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Вінниччини стали на 639,5 мільйонів гривень багатшими

, опубліковано 20 липня 2021 о 11:08

Упродовж січня-червня 2021 року місцеві бюджети Вінниччини у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, стали багатшими на майже 639,5 млн грн податкових надходжень. Про це під час колегії  Вінницької ОДА повідомив начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков. Всього ж, за рахунок податків, зборів та інших податкових платежів, упродовж І півріччя до бюджетів місцевих громад надійшло понад 4 млрд 887 млн грн.

Посадовець зауважив: «Порівняно з 2020 роком майже на 159,2 млн грн збільшились надходження з податку на доходи фізичних осіб, на більш ніж 61,5 млн грн – плата за землю, майже на 20,0 млн грн - платежі єдиного податку».

За словами Миколи Суржикова, у трійці найважливіших бюджетоформуючих платежів місцевих бюджетів залишаються податок на доходи фізичних осіб (68,8 відсотків надходжень), єдиний податок (13,6 відсотків надходжень) та плата за землю (9,4 відсотки надходжень).

„Саме цим податкам необхідно приділяти найбільшу увагу піж час наповнення місцевих бюджетів”, – підсумував очільник податкової  служби Вінниччини, – „Відтак у тісній взаємодії з місцевими самоврядцями, іншими контролюючими органами та органами державної влади потрібно шукати резерви та працювати над розширенням бази оподаткування”.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»