Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ліцензія на зберігання пального

, опубліковано 12 травня 2021 о 10:26

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам податків, що зберігання пального можливе за наявності ліцензії. Ця вимога передбачена  ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». Тож суб’єкти господарювання зобов’язані придбати ліцензії на зберігання пального на кожне місце зберігання пального.

Наявність такої ліцензії не потрібна в місцях виробництва пального або місцях оптової торгівлі пальним чи місцях роздрібної торгівлі пальним. При цьому  у суб’єкта мають бути інші відповідні ліцензії (на виробництво чи на торгівлю). Окрім цього не потрібно придбавати ліцензію на право зберігання пального:

● підприємствам, установам та організаціям, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;

● підприємствам, установам та організаціям системи державного резерву;

● суб’єктам господарювання (у тому числі іноземним суб’єктам господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) для зберігання пального, яке споживається для власних виробничо-технологічних потреб виключно на нафто- та газовидобувних майданчиках, бурових платформах і яке не реалізується через місця роздрібної торгівлі.

Також не потребує ліцензії зберігання пального виключно у споживчій тарі до 5 літрів.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»