Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Маєте зміни у статусі фізичної особи – не забудьте повідомити податкову

, опубліковано 30 липня 2021 о 15:58

Не отримали податкове повідомлення рішення зі сплати податку на нерухомість чи земельного податку і звинувачуєте у цьому контролюючі органи чи пошту? А справа можливо у тому, що свого часу, наприклад, ви переїхали у інше місце, одружились тощо і не повідомили податкову службу за місцем податкової адреси.

Відтак Головне управління ДПС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до пункту 70.7 статті 70 Податкового кодексу України, у разі зміни даних (наприклад: зміна місця проживання (податкової адреси), зміна прізвища, ім’я, по батькові, тощо) фізичні особи, платники податків зобов’язані, подавати контролюючим органам відомості про зміну таких даних протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5ДР).

Зауважимо, що подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків можна  особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання.

Інший спосіб – повідомити про зміни засобами електронного сервісу «Електронний кабінет» на субсайті за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Головне управління ДПС у Вінницькій області ще раз просить платників дотримуватися вимог чинного законодавства та привести у відповідність свої реєстраційні дані, щоб у подальшому уникнути незапланованих втрат у вигляді штрафів та пені.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»