Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Вінниччини при виникненні питань із нарахувань плати за землю фізичним особам запрошує на звірку

, опубліковано 09 серпня 2021 о 12:21

Головне управління ДПС у Вінницькій області нагадує, що плата за землю нараховується фізичним особам контролюючими органами за місцем розташування земельної ділянки. Отож, відповідно до ст. 42 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) за землі, які знаходяться на території Вінниччини, ДПС регіону, до 01 липня 2021 року надіслала кожному платнику податку відповідне податкове повідомлення-рішення за формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 ПКУ.

Фізичні особи – платники плати за землю мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельних ділянок для проведення звірки даних щодо:

  • розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні платника податку;
  • права на користування пільгою зі сплати податку з урахуванням положень пп. 281.4 та 281.5 ст. 281 ПКУ;
  • розміру ставки земельного податку;
  • нарахованої суми плати за землю.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником плати за землю на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, користування пільгою, а також у разі зміни розміру ставки плати за землю контролюючий орган за місцем знаходження кожної із земельних ділянок проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає (вручає) платнику нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Крім  того, у разі якщо платник податків має у власності декілька земельних ділянок, щодо яких необхідно провести звірку даних, для її проведення такий платник податків має право звернутися до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої з таких земельних ділянок.

Також, фізичні особи мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua,  за наявності електронного підпису.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Сектор інформаційної взаємодії