Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Микола Суржиков: Вінничанам – власникам дорогих авто час платити транспортний податок

, опубліковано 11 серпня 2021 о 08:48

Відповідно до норм Податкового кодексу України платниками транспортного податку є власників автівок віком не старше 5 років (з моменту виробництва), середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат.Про це під часі спілкування з депутатським корпусом Вінницької облради нагадав начальник Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков

Посадовець наголосив:"Ставка транспортного податку на рік складає 25 000 грн за автомобіль. Але, у разі, якщо ви є власником кількох автомобілів, котрі підпадають під оподаткування, податок потрібно сплачувати за кожен із них".

Очільник податкової служби Вінниччини додав, що за період січня-липня 2021 року вінничани вже сплатили близько 3,0 млн грн транспортного податку, у т.ч. понад 2,3 млн грн – юридичні особи та  близько 0,7 млн грн – громадяни.

щодо самої процедури, то Микола Суржиков зазначив, що з моменту отримання від контролюючого органу повідомлення-рішення, у автовласника є 60 днів для сплати транспортного податку.

Разом з тим він звернув увагу власників, автомобілі яких за вказаними параметрами підпадають під об’єкт оподаткування, але до 01 липня поточного року, в силу різних причин (у т.ч. через невідповідність зареєстрованого місця проживання із фактичним), не отримали повідомлення-рішення, на необхідність негайно звернутися до органу податкової служби за місцем проживання для сплати належної суми податку.

Додамо, що за затримку оплати до 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати, передбачено штраф у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу, а при затримці оплати понад 30 календарних днів – штраф 20 відсотків. Одночасно, на суму не сплаченого податку нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 Податкового кодексу України.

Всю необхідну інформацію щодо адміністрування транспортного податку можна отримати у Центрах обслуговування платників.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Сектор інформаційної взаємодії