Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Вінниччині тривають робочі зустрічі з аграріями

, опубліковано 18 серпня 2021 о 15:38

Вінниччина здавна славиться своїм сільським господарством. Наразі триває тут “гарчяча” пора - збір урожаю. Тому Головне управління ДПС у Вінницькій області спрямовує свою увагу саме на цю галузь. Адже важливим питанням сьогодення є повне працевлаштування сільгосптоваровиробниками усіх найманих осіб, відповідне нарахування їм заробітної плати, своєчасна сплата податків і зборів до бюджетів та спецфондів тощо.

Днями заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області  Ігор Бондар провів  ряд  зустрічей з платниками податків – сільськогосподарськими товаровиробниками. Темою обговорення стали проблемні питання, які  виникають у суб’єктів господарювання під час здійснення діяльності та зміни податкового законодавства для  представників  галузі.

Крім того, йшлося про питання щодо очікуваної врожайності вирощених культур, перспектив сплати податків, збільшення рівня податкового навантаження по ПДВ, легалізації найманої праці та підвищення рівня заробітної плати  і виплат орендної плати  пайовикам.  

Принагідно посадовець інформував присутніх на зустрічі аграріїв про можливості одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами своїх активів, з яких раніше не сплачувались податки, на сплату одноразового збору до бюджету, так звану податкову амністію.

Зокрема Ігор Бондар поінформував про активи, які підлягають одноразовому (спеціальному) декларуванню, про ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, про відомості, що відображаються в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, про активи, з яких не здійснюються нарахування та сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, тощо. “Бізнес має нагоду розпочати все з чистого аркуша. У свою чергу, податківці будуть неухильно дотримуватись букви і духу закону та не будуть використовувати амністію як інструмент для проведення прихованих перевірок та донарахувань”, -підсумував посадовець.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Сектор інформаційної взаємодії