Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне за «круглим столом»

опубліковано 20 серпня 2021 о 17:13

Чергове засідання «круглого столу» на тему новацій податкового законодавства відбулося в приміщенні Вінницької ДПІ. В засіданні взяли участь представники Вінницького обласного клубу бухгалтерів.

На початку заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Ігор Бондар ознайомив присутніх з порядком впровадження одноразового  добровільного декларування.  Акцентував увагу на  механізмі декларування, суб'єктах і об‘єктах декларування, ставках та можливості розстрочення сплати одноразового збору. Також він зазначив, що ця процедура добровільна і дозволяє громадянам, які не сплачували податки взагалі або платили нерегулярно, відкрити свої справжні статки та доходи, уникнувши при цьому покарання, а в свою чергу, ДПС неухильно  буде дотримуватися букви і духу закону та не буде використовувати амністію як інструмент для проведення прихованих перевірок та донарахувань.

З метою досягнення найкращих результатів  необхідно об’єднання зусиль, влади і громадськості. Посадовець запросив присутніх стати  помічниками в цьому питанні, доносили інформацію до знайомих, роботодавців, друзів, колег, суб’єктів господарювання - людей, які можуть буди зацікавлені в цьому, та які є потенційними декларантами.  

Під час засідання «круглого столу» також обговорювалися питання щодо  змін  в розрахункових документах, що набули чинності з 1 серпня,   застосування РРО/ПРРО та відповідальності за порушення правил здійснення готівкових розрахунків.

Також обговорювалися питання  щодо роботи Електронного кабінету платника та в ході конструктивного діалогу  напрацьовано пропозиції щодо її покращення, які будуть направлені розробникам програмного забезпечення.

ГУ ДПС у області