Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінницькому платнику податків – фізичній особі доведеться сплатити до бюджету понад 27 млн грн

опубліковано 26 серпня 2021 о 15:24

Рішенням Сьомого апеляційного адміністративного суду підтверджено правомірність винесеного Головним управлінням ДПС у Вінницькій області повідомлення - рішень за результатами документальної позапланової виїзної перевірки щодо платника податків – фізичної особи, яка не сплатила до бюджету понад 27 мільйонів гривень.

Платник податків - фізична особа за період, що перевірявся, ухилявся від сплати прибуткового податку з громадян під час здійснення операцій з купівлі - продажу цінних паперів (акцій). Податкова перевірка стосувалася питань достовірності, своєчасності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів) до бюджету платником податків - фізичною особою. За її результатами було донараховано понад 27 мільйонів гривень, зокрема, збільшено суму грошового зобов’язання за платежем, податкове зобов'язання з урахуванням штрафних санкцій з прибуткового податку на доходи від підприємницької діяльності та інші доходи громадян.  

На сьогодні податкові повідомлення-рішення, прийняті за результатами перевірки, узгоджені, а рішення Сьомого апеляційного адміністративного суду набрало законної сили.

Даний факт засвідчує, що податки мають сплачувати усі платники податків, в тому числі фізичні особи, чесно, прозоро та в повному обсязі. Якщо ж певна категорія осіб ухиляється від виконання цього конституційного обов'язку, це тягне за собою відповідальність, визначену чинним законодавством, а також необхідність сплати не лише суми податкових зобов'язань, але й відповідних штрафів до бюджету.    

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

Управління супроводження судових справ ГУ ДПС у області