Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінничани телефонували на «гарячу лінію» з добровільного декларування доходів

, опубліковано 26 серпня 2021 о 15:40

Днями мешканці міста Вінниці під час сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» мали нагоду отримати відповіді на питання з тематики одноразового (спеціального) добровільного декларуванні від начальника Вінницького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Вінницькій області Олександра Лучицького.

Питання, з якими телефонували вінничани, стосувались основних норм та положень Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».  

Зокрема посадовець розповів респондентам, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. До кола декларантів належать –  фізичні особи-резиденти, у тому числі самозайняті особи, та фізичні особи-нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків. Декларація подається особисто платниками в електронній формі засобами Електронного кабінету.

Окрім того, Олександр Лучицький нагадав, що декларування розпочнеться 01.09.2021 року і триватиме упродовж року. Тим фізичним особам, хто підпадає під коло декларантів, добровільно задекларує активи та своєчасно сплатить збір до бюджету держава гарантує повну амністію.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»