Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Бондар: Добровільне декларування – реальний шлях легалізації активів

, опубліковано 08 вересня 2021 о 10:36

Днями мешканці Якушинецької об’єднаної територіальної громади мали нагоду поспілкуватися із заступником начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Ігорем Бондарем. Головною темою зустрічі стало обговорення питання одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

У ході зустрічі посадовець поінформував  присутніх про основні аспекти та механізм проведення добровільного декларування. Зокрема говорили про  активи, які можуть бути задекларовані, про те, хто має їх задекларувати, за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи, та по те, в які терміни має бути сплачено  одноразовий збір.

Крім того, акцентовано увагу на тому, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається декларантом виключно в електронній формі та роз’яснено механізм переходу на електронне спілкування з  органами ДПС.

Серед іншого Ігор Бондар зауважив, що добровільне декларування – це реальний шлях для легалізації активів. Кампанія добровільного декларування активів фізичних осіб триватиме з 1 вересня 2021 р. до 1 вересня 2022р., та наголосив, що подання декларації є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Учасники заходу мали можливість задати питання як з одноразового декларування, так і з інших питань податкового законодавства та отримати на них кваліфіковані відповіді.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»