Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація доходів населення – актуальний напрямок діяльності податкових органів Вінниччини

, опубліковано 13 вересня 2021 о 15:50

Головне управління ДПС у Вінницькій області інформує, що актуальним напрямком діяльності податкових органів залишається робота направлена на детінізацію доходів населення, підвищення рівня заробітної плати та збільшення, в результаті цього, надходжень податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску.

З цією метою протягом січня-серпня 2021 року на засіданнях комісій, створених спільно з органами місцевої влади, заслухано посадових осіб 92 підприємств та 57 підприємців, якими підвищено рівень заробітної плати.

Крім того, проводиться індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств та фізичними особами-підприємцями. Протягом січня - серпня 2021 року проведено співбесіди з посадовими особами 277 підприємств та 211 підприємцями, якими також підвищено заробітну плату. В результаті підвищення рівня заробітної плати, бюджети усіх рівнів додатково отримали 701,0 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 58,4 військового збору.

На засіданнях робочих груп, створених спільно з органами влади та при податкових інспекціях, заслухано 25 суб’єктів господарювання-боржники, якими погашено заборгованість по заробітній платі в сумі 1 935,0 тис. грн., податку на доходи фізичних осіб - в сумі 52,0 тис. гривень.

Протягом січня-серпня п.р. проведено 245 перевірок дотримання суб’єктами господарювання законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів, за результатами яких донараховано 8868,0 тис.грн податку на доходи фізичних осіб (сплачено 7329,0 тис.грн, у тому числі по перевірках минулого року).

Внаслідок проведення контрольно-перевірочних та організаційних заходів щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування, виявлено 3530 фізичних осіб, працю яких легалізовано та забезпечено надходження 9141,8 тис. грн податків, зборів та обов’язкових платежів.

Крім того, вжитими заходами виявлено та залучено до оподаткування 1427 громадян, якими надавались різні послуги, без сплати податків, внаслідок чого надійшло 8690,1 тис.грн податкових платежів.

За інформацією управління податкового адміністрування фізичних осіб

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»