Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інтерв’ю начальника ГУ ДПС у Вінницькій області телеканалу «ВІТА»

, опубліковано 28 вересня 2021 о 16:39

У ток-шоу «На часі» начальник Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков повідомив вінничан про хід одноразового (спеціального) добровільного декларування активів, з яких раніше не були сплачені податки. Він зауважив: «Держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин», – та повідомив, – «Вже за перший місяць податкової амністії подано перші декларації, у яких люди декларують свої активи. Після цього триває процедура визнання сплати податків і у подальшому для підтвердження легалізації доходів достатньо буде просто послатися на подану декларацію».

Посадовець нагадав, хто може скористатись податковою амністією, а на кого вона не розповсюджується, які активи можуть бути об’єктами декларування, якими є і від чого залежать ставки одноразового збору, як і куди подається одноразова (спеціальна) добровільна декларація тощо.

Окремо Микола Суржиков наголосив, що податкова служба не перевіряє і не має права перевіряти законність отриманих коштів. «Подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. При цьому, декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів та сплати у повному обсязі одноразового збору», – підсумував очільник податківців Вінниччини.

Детальніше можна подивитися тут.