Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бухгалтери та податківці Вінниччини зустрілись за «круглим столом» з актуальних питань сьогодення

, опубліковано 11 жовтня 2021 о 12:30

Днями у Вінницькій ДПІ відбулося чергове засідання «круглого столу» з питань адміністрування податків та надання електронних послуг за участі  членів Вінницького обласного клубу бухгалтерів. Податківців на засіданні представляли начальнику ГУ ДПС у Вінницькій області Ігор Бондар, начальник управління  електронних сервісів Яна Гаврилюк та начальник відділу фактичних перевірок та контролю за готівковими розрахунками  Роман Насадюк

Серед іншого обговорювали питання змін у розрахункових документах, що набули чинності з 1 жовтня, застосування з 1 січня 2022 року РРО/ПРРО  платниками єдиного податку, порядку реєстрації та роботи з ПРРО та  посилення відповідальності за порушення правил здійснення готівкових розрахунків суб’єктами господарювання з 2022 року.

Окремо розглянули роботу Електронного кабінету платника. Зокрема, говорили  про  технічні проблеми у зв’язку з удосконаленням роботи  кабінету, некоректності в картах особового рахунку по військовому збору,  проблемах при перереєстрації ПРРО  та  інше.  Як наслідок, напрацювали пропозиції щодо покращення роботи ЕК, які будуть направлені розробникам програмного забезпечення.

Під час спілкування не оминули увагою і питання одноразового  добровільного декларування. Так Ігор Бондар розповів присутнім про перший місяць кампанії декларування, яка розпочалась 1 вересня 2021 року.

Посадовець також акцентував увагу на механізмі одноразового декларування, суб'єктах і об‘єктах декларування, ставках та можливості розстрочення сплати одноразового збору. Завершуючи тему Ігор Бондар наголосив, що добровільне декларування – це цивілізований шлях легалізації доходів та майна.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»