Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За природні скарби Вінниччини до бюджетів надійшло майже 1,1 млрд грн

, опубліковано 20 грудня 2021 о 16:33

Упродовж січня-листопада 2021 року за використання лісів, водних ресурсів, землі та надр Вінниччини користувачі цих природних скарбів перерахували 1 млрд 87,4 млн грн. Як інформує начальник Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков – це майже на 101,0 млн грн більше, ніж надійшло за аналогічний період минулого року.

У загальній сумі надходжень за природні ресурси лідирує плата за землю – близько 87,4 відсотків або 950,2 млн грн. Другою за розміром є рентна плата за користування надрами – 4,9 відсотки або понад 53,1 млн грн. Плата за спеціальне використання лісових ресурсів становить 4,3 відсотки або майже 46,5 млн грн. На рентну плату за спеціальне водокористування припадає решта або більше 37,6 млн. грн.

Посадовець підсумовує, що платежі за використання природних скарбів вінницького краю є важливим джерелом фінансування місцевих громад. Адже за одинадцять місяців 2021 року у їхніх бюджетах осіло близько 93 відсотків із зазначеної суми. Отож у своєчасній сплаті, так званих ресурсних платежів, у повноті обліку об’єктів оподаткування, мають бути зацікавлені, насамперед, місцеві громади.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»