Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Походження товарів потребує документального підтвердження

опубліковано 20 грудня 2021 о 16:41

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу суб'єктів господарювання на запроваджену законодавчу норму, якою передбачено обов’язковість ведення обліку товарних запасів та необхідності документального підтвердження їх походження. Нагадаємо, що первинними документами є:

- опис залишку товарів на початок обліку,

- накладні,

-транспортні документи,

-митні декларації,

-акти закупки,

-фіскальні чеки,

-товарні чеки,

-інші документи, що містять реквізити, які дозволяють ідентифікувати постачальника та отримувача товару, дату проведення операції, найменування, кількість та вартість товару.

Слід пам’ятати, що опис залишку товарів на початок обліку складається в довільній формі та має містити інформацію про: найменування товарів, наявних у такого підприємця, у тому числі платника єдиного податку, на дату набуття ним обов'язку щодо ведення обліку товарних запасів, кількості таких товарів (із зазначенням одиниці виміру) та їх вартості, самостійно визначеної ФОП. Увага! Форма обліку, первинні документи на товари мають зберігатись у місці продажу (господарському об'єкті) до моменту вибуття останньої одиниці товару, відображеної в таких первинних документах. Форма обліку в електронній формі за потреби має бути візуалізована у форматі, який дозволяє здійснити його перегляд та/або копіювання.