Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові аудитори Вінниччини повернули до бюджету майже 2,4 млн грн податкових платежів

, опубліковано 23 грудня 2021 о 16:41

Управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Вінницькій області інформує, що при проведенні документальної планової виїзної перевірки фізичної особи підприємця К встановлена недоплата податків і зборів майже на 2,4 млн грн.

Зокрема встановлено укладання цивільно-правових договорів та проведення безтоварних операцій, спрямованих на надання податкової вигоди для третіх осіб з метою штучного формування витрат. Включення до складу витрат вартість придбаних паливно-мастильних матеріалів (бензин, дизельне паливо, скраплений газ, тощо) та послуги з вивезення твердих побутових відходів, великогабаритного сміття, послуги вантажних автомобілів, тощо на суму, що сягнула майже 5 млн грн.

Таким чином, ці завищені витрати дозволили підприємцю занизити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб від здійснення підприємницької діяльності за період на більш ніж 941,1 млн грн.

Окрім того, при перевірці аудитори виявили заниження податку на додану вартість загальною сумою майже 1 млн 206,4 тис. грн, недоплату єдиного соціального внеску на 151,6 млн грн та військового збору на 74,9 тис. грн.

Ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду у задоволенні адміністративного позову підприємця К було відмовлено. Постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду від 17.06.2020 адміністративний позов підприємця К задоволено повністю, дії податкової визнано протиправними та скасовано податкові повідомлення-рішення.

Крапку у цьому довготривалому процесі поставив Верховний Суд, який своєю Постановою від 21.10.2021 року касаційну скаргу ГУ ДПС у Вінницькій області задовольнив повністю. Рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 27.11.2019 залишено в силі.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»