Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нюанси заповнення первинних документів

опубліковано 11 січня 2022 о 16:29

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що для обрахунку об’єкта оподаткування платники мають використовувати дані бухгалтерського обліку та фінансової звітності. При цьому, облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, здійснюється на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством. Такі первинні та зведені облікові документи можуть бути складені як у паперовій так і в електронній формі та повинні мати обов’язкові реквізити:

назву документа (форми);

дату складання;

назву підприємства, від імені якого складено документ;

зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;

посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;

особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Звертаємо увагу, що відповідно до ст. 10 Конституції України державною мовою в Україні є українська мова. Відповідно до вимог наказу Міністерства фінансів України від 24 травня 1995 року № 88, усі первинні документи, облікові регістри, бухгалтерська та інша звітність повинні складатись українською мовою. Документи складені іноземною мовою, які є підставою для записів у бухгалтерському обліку, повинні мати переклад українською мовою.