Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тетяна Кірієнко: Ми вдячні нашим польським колегам за дієву співпрацю та підтримку

опубліковано 31 березня 2022 о 12:26

Актуальним питанням двосторонніх відносин та особливостям співпраці в умовах дії воєнного стану була присвячена зустріч в. о. Голови ДПС Тетяни Кірієнко з Першим радником Посольства Республіки Польща в Україні (митні та фіскальні питання), представником Національної податкової адміністрації Республіки Польща Бартошем Грушецьким.

«Ми вдячні країнам Європейського Союзу, особливо нашим польським колегам та друзям, які стали найвідданішими союзниками України під час  війни, за дієву співпрацю, гуманітарну допомогу. Наша взаємодія досягла нині якісно нового рівня. Ваша підтримка надихає українців у боротьбі проти російської агресії та наближає нас до перемоги», - зазначила Тетяна Кірієнко.

На сьогодні Польща є одним з головних партнерів України. Вона надає підтримку громадянам України, які перебувають у Польщі, бере активну участь у розробці плану відновлення України після війни, забезпечує гуманітарну, політичну та дипломатичну підтримку.

Наразі між податковими відомствами України та Польщі налагоджено взаємодію та ефективний обмін податковою інформацією.

За словами в.о. Голови ДПС, у довоєнні часи ДПС спільно з польськими податковими експертами розробляли проекти двостороннього співробітництва податкових служб у сферах адміністрування податків, інформаційних технологій, боротьби з ухиленнями від оподаткування. Здобутки у цих напрямах мають особливе значення наразі, а розвиток цього сегменту буде продовжено після закінчення війни.