Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінниччина: Незважаючи на воєнний стан, до місцевих бюджетів надійшло 2,8 млрд грн

, опубліковано 14 квітня 2022 о 15:56

«Незважаючи на складну ситуацію, пов’язану із запровадженням в Україні воєнного стану, бізнес Вінниччини за І квартал 2022 року сплатив до місцевих бюджетів 2 млрд 752,2 млн грн», – повідомила під час зустрічі з кореспондентом ТРК «Суспільне UA» в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

За її словами у розрізі податків, які формують доходи місцевих бюджетів, найбільше проти І кварталу минулого року збільшились платежі з податку на доходи фізичних осіб – 376,0 млн грн (+24,6%),  єдиного податку – понад 73,2 млн грн (+19,9%), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 7,4 млн грн (+21,1%).

Таким чином, загальний приріст надходжень до місцевої казни проти 2021 року склав 437 млн 979,8 тис. грн або 18,9%. «Зазначеного вдалося досягти завдяки максимальній згуртованості бізнесу, влади, контролюючих органів та простих громадян, спрямованій на наповнення бюджетів громад, а відтак забезпечення фінансування необхідних соціальних програм регіону та боротьби з ворогом», – підсумувала Оксана Домерат та додала, – «Завдяки такому рівню патріотизму, незважаючи на ряд податкових пільг та преференцій, запроваджених для платників на період воєнного часу, податкова служба регіону має сподівання на подальше успішне виконання дохідної частини бюджетів місцевих громад».

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»