Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про припинення мораторію на проведення фактичних перевірок поінформували платників Вінниччини

, опубліковано 18 квітня 2022 о 12:04

Під час нещодавньої зустрічі з платниками Вінниччини в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат нагадала присутнім, що Законом України від 15 березня 2022 року №2120-ІХ та від 24.03.2022 року №2142-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дій норм на період дії воєнного стану» було внесено зміни до Податкового кодексу України та Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Посадовець, зауважила, що зокрема, Законом України від 15 березня 2022 року №2120-ІХ припинено дію мораторію на проведення фактичних перевірок суб’єктів господарювання. Це означає, що на сьогоднішній день дозволено проводити фактичні перевірки суб’єктів господарювання з усіх підстав, визначених Податковим кодексом України, у тому числі за наявної інформації про незабезпечення можливості проведення розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів.

Наразі працівники ГУ ДПС у Вінницькій області упродовж березня 2022 року провели 16 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які порушують порядок проведення розрахунків. За їхніми результатами встановлено 20 випадків незабезпечення можливості розрахунків за допомогою електронних платіжних засобів та 3 випадки необґрунтованого завищення цін на товари. Очікувана сума штрафних санкцій за вказаними перевіроками становить 54,7 тис. грн.

Підсумовуючи цю тему Оксана Домерат наголосила податківці постійно здійснюють моніторинг скарг та звернень громадян щодо порушення законодавства в частині здійснення розрахунків та регулярно проводять обстеження об’єктів торгівлі. Відтак додала, що громадяни можуть інформувати про порушників за телефоном гарячої лінії ДПС України 0-800-501-007, або звертатись у Головне управління ДПС у Вінницькій області за телефоном 067-358-39-03.